Ostricele nu-și ascund capul în nisip

Ostricele nu-și ascund capul în nisip

Astăzi am aflat că struții nu-și ascund capul în nisip, contrar credinței populare.

Când un struț se simte cu adevărat amenințat, mai degrabă decât să-și ascundă capul în nisip, acesta se va stinge din plin. De fapt, struțul este cel mai rapid animal pe două picioare care a fost atins cu o viteză de 72 de kilometri pe oră (72 km / h) atunci când a fost urmărit îndeaproape de un prădător. La fel de impresionant, struții s-au dovedit a fi capabili de o durată susținută de aproximativ 30 de mile pe oră (48 km / h) timp de peste o jumătate de oră. Acestea sunt, de asemenea, relativ manevrabile la aceste viteze mari, folosind aripile lor pentru a le ajuta să schimbe rapid cursul. Datorită vitezei, rezistenței și manevrabilității, struții pot depăși destul de mult marea majoritate a prădătorilor acolo, cu câteva excepții.

În puținele cazuri, struții nu reușesc să-i depășească pe cei care le vânează, pot fi absolut morți cu loviturile lor puternice, lovitura fiind chiar mai morți datorită unei gheare mari pe fiecare copac ca piciorul. Ei pot ucide cu ușurință un om cu o singură lovitură și au fost observate că ucid lei pline, dacă leul nu le primește mai întâi.

Sturturile au, de asemenea, o vedere și auzuri extrem de bune. Din acest motiv, ei sunt, în general, capabili să perceapă prădătorii înainte ca pradator să le vadă. Ceea ce vor face când vor observa un prădător își vor apăsa cadavrele cât mai aproape de pământ și vor aștepta. Având în vedere că tind să trăiască în savane foarte fierbinți în Africa, ceață de căldură, combinată cu cât de scăzute sunt la pământ, le va face să pară doar o grămadă de murdărie în depărtare de mulți prădători. Dacă aceasta nu reușește să funcționeze și prădătorul se apropie, struțul se va ridica, de obicei, și va decola.

Mitul pe care struții își băteau capetele în nisip vine în primul rând din această primă linie de apărare. De la distanță, așezat în felul ăsta, îi face să pară ca și cum capetele lor vor dispărea în nisip, chiar dacă ceea ce fac de fapt este întins pentru a vedea dacă prădătorul îi va trece, astfel încât ei nu vor mai trebui să cheltuiască energia încercând să o depășească.

Fapte bonus:

  • Sturturile sunt cea mai mare pasăre din lume, cântărind până la 350 de kilograme.
  • Ostricele din Savannah african și terenurile deșertului primesc cea mai mare parte a apei din plantele pe care le mănâncă.
  • Un picioare crescute ale struțului pot acoperi 10-16 picioare într-un singur pas
  • Ostricele trăiesc de obicei în turme mici, cu un bărbat alfa și o femeie alfa, împreună cu alte femele și, ocazional, bărbați mai mici. Toate găinile grupului și-au pus ouăle în cuib, dar cu ouăle domestice dominante le-a dat o poziție mai bună.
  • Ostricele preferă să mănânce plante și rădăcini, dar având în vedere habitatul lor natural dur, vor consuma ocazional insecte, șopârle sau orice altă creatură pe care o pot găsi. De asemenea, vor mânca ocazional nisip, care îi ajută să-și digere mâncarea pe care o mănâncă.
  • Ostriches va trăi, în general, 30 sau 40 de ani în sălbăticie, în creștere până la 9 metri înălțime și cântărește 220 - 350 de lire sterline.
  • Ostricele au cel mai mare ochi al oricărui animal terestru, măsurat în aproximativ 2 inci.
  • Striașul masculin este capabil să facă un zgomot "roaring", care nu este prea diferit de un râs de lei, dar tinde să adauge un suierat cu el.

Lasă Un Comentariu